Austin Healey 3000 MK III LHD

Merk Austin Healey
Model 3000 MK III LHD
Type Denis Welch Engine! 5 Speed Gearbox
KM-stand 35.026 km
Bouwjaar Maart 1966
Kenteken PM-50-25
Prijs €75.000,-
Basiskleur Zwart
Brandstof Benzine
Cilinder aantal 6
Cilinder inhoud 2.995 cm³
Transmissie Handgeschakeld
Vermogen motor in pk's 179 PK
APK Nee
BTW marge Marge
Laksoort Basis
Nap weblabel Nee
In de basis is een Austin-Healey 3000 MKIII al een fantastische rijdersauto en herkenbaar aan het typerende Healey geluid. De roestvrij stalen uitlaat produceert een prachtige diepe roffel die gevoed wordt door de zeer sterke en betrouwbare 3.0ltr 6 cilinder lijnmotor.
Al met al een ideale auto om lekker mee op pad te gaan. De auto leent zich dan ook bijzonder goed om comfortabel te genieten van de prachtige weggetjes die ons land (of daarbuiten) rijk is. De zitpositie is goed en het uitzicht over de prachtig gevormde motorkap en het walnoten houten dashboard doet de tijd om je heen vergeten. Tevens is er voldoende bagageruimte voor een lang weekend weg en de opdraaibare zijraampjes zorgen voor meer beschutting tijdens een koudere of snelweg rit.
En komt er onderweg een onverwachte regenbui aan dan is de soft-top binnen een paar seconden handmatig gesloten. Ook is de auto voorzien van een perfect passende tonneau-cover met rits waardoor je diverse mogelijkheden hebt tot afdekking van het interieur. Deze Austin-Healey Is nieuw geleverd via USA naar Okinawa waarna de auto in begin jaren 90 is ingevoerd in Duitsland. Hier is men begonnen met een volldige body-off restauratie (foto's aanwezig). In 1995 was de restauratie voltooid en werd de auto voorzien van een Duits kenteken en is de auto bij twee zorgzame eigenaren verbleven. Dat de auto goed is onderhouden de afgelopen jaren blijkt wel uit de vele facturen die bij de auto aanwezig zijn. Tevens is er een Heritage trust certificate aanwezig en betreft het een matching number auto.
Deze specifieke Healey is voorzien van vele extra's zoals: Denis Welch cilinderkop (kenners weten genoeg en originele cilinderkop is nog bij de auto aanwezig) - 3 dubbele Weber carburateurs - 5 speed Getrag versnellingsbak (een originele bak aanwezig) - louvres in zijschermen - warmte isolatie koord om uitlaat - zij uitlaten - aluminium radiateur - oliekoeler - elektrische 123 ontsteking - wisselstroomdynamo - aluminium carterpan - racepolie - tripmaster - 12V aansluiting - massaschakelaar - mistlampen - tonneau cover.
De originele achterbumper is nog bij de auto aanwezig. Deze auto moet je ervaren!