Spotlight: Audi RS6 Avant

Sommige auto’s zet je graag extra in het zonnetje, deze keer is dat de Audi RS6 Avant die wij in de collectie hebben.
Hier zie en lees je meer over deze bijzondere station.

Audi RS6 Avant
Bouwjaar: 2004
Vermogen: 450pk
Koppel: 560nm
0-100: 4,9 seconden
Topsnelheid: 250 km/h

In 2002 introduceerde Audi de RS6. Met de introductie van deze, vrijwel onherkenbare, sportauto in het E-segment ontstond ook de welbekende ‘Duitse Drie’ in dat segment.
De Audi RS6 was namelijk een directe concurrent van de toentertijd leverbare: Mercedes-Benz E55 AMG en de BMW M5.

Audi was echter de enige die de familieauto met sportautoprestaties met vierwielaandrijving leverde. Dit maakte het voor de eigenaren makkelijker om het volledige vermogen aan te spreken.
Met 450pk uit de Bi-Turbo V8, welke met behulp van het bekende Cosworth werd getuned, was het niet de krachtigste van de Duitse Drie, De W211 E55 AMG had namelijk 26pk meer (De E39 M5 had 50pk minder). Desalniettemin was het wel de meest handelbare omdat het ongekende vermogen rustig opbouwde en werd verdeeld over alle vier de wielen.

In totaal zijn er 8.081 Audi RS6 van het C5 model geleverd. Dit specifieke model is uit 2004 en is nieuw in Japan geleverd. De snelle station kenmerkt zich door de 19″ Magnesium gekleurde “RS6 Plus” velgen, de zwarte metallic lak en de chromen sierlijsten en zilveren spiegelkappen. Het interieur is stijlvol aangevuld met een chique combinatie van cognac gekleurd leder en carbon fiber interieurlijsten. Het geheel wordt extra sportief gemaakt door het met Alcantara beklede sportstuurwiel.

Méér foto’s en informatie van deze Audi RS6 Avant vind je hier.