Spotlight: Abarth 500 Ferrari Dealers edition

In de wereld van exclusieve auto’s is de samenwerking tussen Abarth en Ferrari een opmerkelijk hoofdstuk. De Fiat 500 Ferrari Dealers Edition was bedoeld voor Ferrari dealers om in te zetten als leenauto voor hun klanten. Echter, de auto’s werden zo populair onder de verzamelaars van Ferrari’s dat vrijwel alle dealers hun toegewezen Fiat 500’s verkochten aan loyale Ferrari klanten.

Van de slechts 200 stuks die speciaal voor Ferrari zijn gemaakt, zijn er slechts een handvol Abarth 500 Ferrari Dealers Edition geproduceerd en afgeleverd. Stelt u eens voor: Slechts 200 van deze auto’s werden geleverd aan Ferrari Dealers, 60 daarvan met het stuur aan de rechterzijde, én slechts een handvol van de 140 linksgestuurde wagens die overbleven zijn Abarth versies. Daarmee is deze Abarth 500 met recht exclusiever dan de meeste Ferrari’s!

Fiat Abarth 500 Ferrari Dealers Edition

  • Vermogen: 160 PK
  • Koppel: 230 Nm
  • 0-100: 7,4 seconden
  • Topsnelheid: 211 km/h

Dat de Abarth 500 Ferrari Dealers Edition niet zomaar een auto is, is nu wel duidelijk. Maar wat maakt het nou anders dan een normale Abarth 500, waar deze auto op is gebaseerd?

Bij het exterieur zien wij een aantal dingen die exclusief op deze editie beschikbaar waren. Te beginnen bij het meest voor de hand liggende: de rode lak. Dit is Rosso Corsa, een bekende Ferrari kleur en eigenlijk de kleur die je altijd op de Ferrari poster boven je bed zag hangen. Op de voorschermen zien we de scuderia Ferrari schilden. De auto staat op 17” velgen die alleen werden geleverd onder deze unieke uitvoering. De sportieve, grijze, ‘race-strepen’ over de lengte van de auto zijn een verwijzing naar de Ferrari 430 Scuderia die deze ook als optie had.

Van binnen heeft deze unieke Abarth ook een aantal opties die uniek zijn voor dit model. Zo zijn de speciale stoelen: Abarth Corse by Sabelt in het interieur geplaatst en in een combinatie van leer en alcantara uitgevoerd. Daarnaast komt de verwijzing: “500 Ferrari Dealers Edition”, op meerdere plekken voor, zo ook op de instaplijsten. Het Ferrari logo pronkt op het dashboard en de badge met #115 van 200, mag niet ontbreken natuurlijk.

Motorisch is de auto hetzelfde als de Abarth 500 595.

Deze unieke versie moet overigens niet verward worden met de Abarth 500 695 Tributo Ferrari, welke met een semi-automaat werd geleverd en waar veel meer van werden verkocht. Tevens waren deze auto’s ook gewoon door consumenten te bestellen bij de Fiat dealers.