Spotlight: MG TC “Mini Bentley”

Een MG TC is een klassieker van nét na de tweede wereldoorlog. Het was de eerste auto die MG weer bouwde sinds 1939. Tijdens de oorlog werd er van MG gevraagd om wapentuig te fabriceren. Het verhaal van deze auto’s is alleen al leuk, maar deze MG TC is wel heel bijzonder. Aangepast en geïnspireerd op de Bentley “Blower” 4½ Litre is deze MG TC een echte Eye-catcher.

MG TC 1300CC
Bouwjaar: 1947
Vermogen: 61 PK
Koppel: 87 Nm
0-100: 21,3 seconden
Topsnelheid: 120 km/h

De MG TC

Zoals al gezegd, is de MG TC de eerste auto die MG bouwde na de tweede wereldoorlog. De MG TC werd gebaseerd op de MG TB, welke maar een jaartje in productie is geweest vanwege de oorlog. Hoewel de MG TC 10 cm breder was in het interieur dan zijn voorganger, is het voor de huidige maatstaven nog steeds een mini-auto (met een verassend goede zit voor lange mensen)

De MG TC werd oorspronkelijk geleverd met een neerklapbare voorruit met twee kleine aerodynamische ruitjes daarachter. De soft-top vouwt zich achter de stoelen en wordt netjes afgeschermd met een doek.

Mini Bentley Blower

Deze MG heeft van ons een make-over gekregen. Geïnspireerd door de Bentley “Blower” 4½ Litre, en naar ons inzicht aangepast.

Zo is de auto volledig gepolijst, hebben we de velgen in de carrosserie kleur gespoten, hebben we de kleurstelling van het interieur verandert naar cognac met een gevreesd aluminium dashboard. Om de auto een echte ‘pre-war look’ te geven hebben we de voorruit verwijderd.

De grootste eye-catcher is de grille. Welke, zoals de oude race Bentley’s ook hadden, het ‘racenummer’ in de honingraat grille heeft verwerkt. Wij hebben hier gekozen om het bouwjaar 1947 te laten schitteren in de grille.

Een aantal kleine aanpassingen maakt de combinatie van deze auto een ware eye-catcher. Hier is geen tweede van te vinden. Verwonder je dan ook vooral over de foto’s hieronder.

De sportieve kleine ruitjes geven een echt “pre-war” gevoel.
Dat deze eye-catcher uit 1947 komt, is nu zeker niet meer te missen.