Spotlight: Porsche 911 Carrera S

De droomauto van velen. Een Porsche 911. Misschien wel het meest herkenbare model wat Porsche ooit heeft uitgebracht. Wij hebben een bijzondere Carrera S aan onze voorraad mogen toevoegen.

Porsche 997 911 Carrera 3.8 S
Bouwjaar: 2006
Vermogen: 355 PK
Koppel: 400 Nm
0-100: 5,3 seconden
Topsnelheid: 285 km/h

De Porsche 911, van veel kleine jongentjes dé droomauto voor later. Maar hoe is de 911 aan deze iconische status gekomen, en wat voor 911 is deze specifieke Porsche nou eigenlijk.

De Porsche 911 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1963 op de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt. Het ontwerp van de auto kwam van de hand van Ferdinand “Butzi” Porsche, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Ferdinand Porsche. De 911 was bedoeld als opvolger van de Porsche 356 en behield het kenmerkende silhouet met zijn afgeronde vormen en achterin geplaatste motor.

Wat de Porsche 911 meteen onderscheidde, was zijn motorische lay-out: een zescilinder boxermotor achterin. Dit ontwerp zorgde voor uitstekende prestaties en een uitgebalanceerde gewichtsverdeling, wat bijdroeg aan de indrukwekkende rijeigenschappen. De auto werd al snel populair vanwege zijn combinatie van snelheid, handling en elegantie.

Onmiskenbaar Porsche 911, de 6-cilinder boxer motor achter de achteras.

In de daaropvolgende jaren evolueerde de Porsche 911 voortdurend, met verschillende generaties en facelifts. Elk nieuw model behield echter de essentie van de oorspronkelijke 911, waardoor het een herkenbaar icoon werd. De 911 werd ook bekend om zijn succesvolle deelname aan races, waaronder vele overwinningen op prestigieuze evenementen zoals Le Mans.

De 996-generatie, die in 1998 werd geïntroduceerd, markeerde een keerpunt met zijn watergekoelde motor. Hoewel het aanvankelijk wat controverse opriep onder puristen, bleek het een succes en zette het de traditie voort van de 911 als een krachtige en betrouwbare sportauto.

Deze 997

Deze Cobalt Blauwe Porsche 911 997 Carrera S is de opvolger van de 996. De 911 kenmerkt zich al jaren door zijn veelzijdigheid. Een 911 is een auto die prima als dagelijkse auto te gebruiken is. Een basis 911 kan er, door de vele speciale versies die er van de 911 zijn, redelijk ‘sober’ uitzien. Deze 997 is echter uitgevoerd met een GT3 spoiler op de achterzijde, een GT3 voorbumper en GT3 velgen. Samen met het sport-uitlaatsysteem en de verlagingsveren, maakt het deze 911 tot een echte eye-catcher, waar de Cobalt blauwe kleur natuurlijk ook een flinke bijdrage aan levert.

Cobalt Blauw, GT3 velgen en de naar voren staande 911 GT3 voorbumper. Deze 911 is een ware eye-catcher.

Geschiedenis van deze specifieke 911

Deze 911 is origineel geleverd in de Verenigde Staten, maar is al vrij snel naar het zonnige Marbella gegaan. In 2012 is deze auto vanuit Duitsland naar Nederland gekomen. Uiteraard voorzien van alle stickers en stempels die bij een goed onderhouden Porsche horen.

Meer weten over deze Porsche 911, bekijk dan de advertentie of kom langs in de showroom!